Shades of blue

Η Belinda Leontsinis αξιοποιεί την εμπειρία της στην τέχνη, την εικονογράφηση και την κεραμική για να παράγει λεπτομερή αλλά και τολμηρά χρωματικά έργα. Με έδρα τη Νότια Αφρική και αφορμή τα ταξίδια της στην Ελλάδα, δημιουργεί εικόνες επηρεασμένες από το έντονο φως, τα ποικίλα είδη φυτών, τους ανθρώπους και τα εντυπωσιακά τοπία της Μεσογείου, είτε βιώνονται στο νότιο άκρο της Αφρικής, είτε στο παρόμοιο κλίμα της Ελλάδας.

Η πηγή της έμπνευσης για την έκθεση στα Κύθηρα
Δύο κόσμοι συναντιούνται στα Κύθηρα (το μέρος γέννησης της Αφροδίτης, θεάς του έρωτα, της απόλαυσης, της λαγνείας και της αγάπης) – ο αρχαίος και ο σύγχρονος.
Το επίκεντρο της προσοχής είναι η καρδιά του σπιτιού, η κουζίνα, αυτό το φιλόξενο μέρος, στο οποίο ο τιμώμενος επισκέπτης θα γίνει κομμάτι της παρέας, θα νιώσει τη ζεστασιά μέσα από ένα προσεκτικά φτιαγμένο φλιτζάνι καφέ συνοδευόμενο από ένα κουλουράκι. Στα ράφια βρίσκονται πολύτιμες συλλογές από κεραμικά, κειμήλια πορσελάνης – ίσως και λίγο χτυπημένα από τη χρήση, θραύσματα μαρμάρου, κοχύλια και σκουριασμένα κουτιά καφέ με φανταχτερές ρετρό συσκευασίες. Τα κομπολόγια και άλλα οικεία αντικείμενα φέρνουν νοσταλγία στο μυαλό και το μάτι.
Τη Belinda Leontsinis την γοητεύουν τα πρόσωπα – είτε τα παρατηρεί πάνω σε αρχαία νομίσματα, είτε σε θραύσματα κεραμικής είτε στα τοπία της σύγχρονης Ελλάδας. Ήταν από τα πρώτα θέματα που ζωγράφισε και εξακολουθεί να ζωγραφίζει, επικεντρωμένη ιδιαίτερα σε εκείνα που αποπνέουν δύναμη και ηρεμία, όπως η στεριά και η θάλασσα.
Το χρώμα στη ζωγραφική της έχει τιμητική θέση: κόκκινο του καρμινίου, κίτρινο του σαφράν, πράσινο της φύσης αλλά κυρίως μπλε, ο βασιλιάς των χρωμάτων, σε όλες του τις αποχρώσεις. Τα έργα της καθρεπτίζουν τη ζωντανή θάλασσα, την αντιπαραθέτουν με τη λευκή αρχιτεκτονική και την εμποτίζουν με το φως του ήλιου - το φως, που στα ελληνικά νησιά είναι πιο καθαρό, πιο λαμπερό, πιο σκληρό... Παράλληλα, η καλλιτέχνιδα ενσωματώνει στο ζωγραφικό της έργο, σχήματα εμπνευσμένα από αρχαίους στύλους και μνημεία, καθώς και εμβληματικά μεσογειακά φυτά, φρούτα και λουλούδια, όπως φύλλα ελιάς και δάφνης.

Shades of blue -- poster or photo of exhibited artwork
27 Ιουν 2024 - 15 Ιουλ 2024
Opening Hours
Δευ-Κυρ 10:00 - 14:00, 19:00-00:00
Location
follow your art, Χώρα, Κύθηρα, 80100
Organiser
follow your art
Artist
Belinda Leontsinis
 
qrcode business card postal address map Μετάβαση σε Google Maps Μετάβαση σε OpenStreetMap
Stay in touch with us!

Ενδιαφέρεστε για newsletters?
Σημειώστε το email σας
(Η Google δεν θα καταγάψει το email σας, αλλά θα εγκατασταθούν google cookies. Εάν δεν θέλετε επιπλέον cookies, χρησιμοποιήστε τη Σελίδα Επικοινωνίας μας και ζητήστε να συμπεριληφθείτε στα ενημερωτικά δελτία).

Ακολουθήστε το RSS Feed μας:
Εκθέσεις & Εκδηλώσεις
(Τι είναι το RSS ?).

Επισκεφτήτε τη
Σελίδα Επικοινωνίας μας,
για να ανακαλύψετε πιο διαδραστικές
μεθόδους επικοινωνίας.