Στο δρόμο για τα Κύθηρα

O Peter Sternäng κάνει ποδήλατο κατά μήκος των ακτών της αγαπημένης του Ελλάδας και ζωγραφίζει. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζει τη δουλειά με την αγάπη του για τη φύση, τον καθαρό αέρα και την άσκηση. Ζωγραφίζει στο δρόμο, με ακουαρέλες που στεγνώνουν γρήγορα στον ήλιο και προχωράει στο επόμενο σημείο που θα τον εμπνεύσει.

«Για περισσότερα από πενήντα χρόνια ταξιδεύω και ζωγραφίζω στην Ελλάδα. Η αγάπη μου για τη χώρα είχε ήδη εδραιωθεί από τα μαθήματα ιστορίας που έκανα ως μαθητής λυκείου στη γενέτειρά μου, τη Σουηδία, και οι πρώτοι Έλληνες φίλοι μου ήταν πολιτικοί πρόσφυγες στα χρόνια της στρατιωτικής χούντας. Ως νέος ταξίδεψα τρεις φορές με ωτοστόπ από τη Σουηδία ως την Ελλάδα-όπου και περπάτησα και έζησα σε όλη τη χώρα: στα ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η πρώτη φορά που πέρασα τα σύνορα από την πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν τον Ιούλιο του 1972.
Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια επισκέπτομαι κάθε χρόνο την Ελλάδα, για λίγους μήνες την άνοιξη και το φθινόπωρο. Έχω ζήσει κυρίως στη Μάνη της Πελοποννήσου αλλά και σε αρκετά από τα νησιά του Ιονίου, από την Κέρκυρα μέχρι τα Κύθηρα.
Στην πατρίδα μου έχω πραγματοποιήσει αμέτρητες εκθέσεις  με κύριο «θέμα» την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια όμως έχω κάνει αρκετές εκθέσεις και στον τόπο που τόσο αγαπώ, την Ελλάδα. Τα ταξίδια μου έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα σουηδικά περιοδικά, μέσα στα χρόνια όπως το HELLENIKA, καθώς και στην ελληνική εφημερίδα Ελευθερία».

Peter Sternäng

 

Στο δρόμο για τα Κύθηρα -- poster or photo of exhibited artwork
12 Σεπ 2023 - 30 Σεπ 2023
Opening Hours
Δευ - Κυρ 16:00-21:00
Location
follow your art, Καψάλι, Κύθηρα, 80100
Organiser
follow your art
Artist
 
qrcode business card postal address map Μετάβαση σε Google Maps Μετάβαση σε OpenStreetMap
Stay in touch with us!

Ενδιαφέρεστε για newsletters?
Σημειώστε το email σας
(Η Google δεν θα καταγάψει το email σας, αλλά θα εγκατασταθούν google cookies. Εάν δεν θέλετε επιπλέον cookies, χρησιμοποιήστε τη Σελίδα Επικοινωνίας μας και ζητήστε να συμπεριληφθείτε στα ενημερωτικά δελτία).

Ακολουθήστε το RSS Feed μας:
Εκθέσεις & Εκδηλώσεις
(Τι είναι το RSS ?).

Επισκεφτήτε τη
Σελίδα Επικοινωνίας μας,
για να ανακαλύψετε πιο διαδραστικές
μεθόδους επικοινωνίας.