Θραύσματα Κυθήρων

ομαδική έκθεση

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, η γκαλερί follow your art σας προσκαλεί στην πρώτη έκθεση της καλοκαιρινής σεζόν, με τίτλο «Fragments of Kythera». Στην έκθεση παρουσιάζονται εικαστικά έργα 10 μελών της ορχήστρας Allcomers String Orchestra, τα οποία έχουν δημιουργηθεί, κατά κύριο λόγο, με φυσικά υλικά από το Καψάλι.

Στη φωτογραφία της αφίσας της φετινής έκθεσης απεικονίζονται στοιχεία συνδεδεμένα με τη διαμονή της ομάδας στο νησί των Κυθήρων: το πέτρινο πάτωμα στο στούντιο στου Βάρδα που χρησιμοποιούν ως εργαστήριο, φυλλαράκια και θραύσματα μπαμπού οργανωμένα σε πεντάγραμμο - συμβολίζοντας την αρχή μιας μουσικής σύνθεσης.

Η ορχήστρα Allcomers είναι ένα πολυεθνικό σύνολο με μέλη που φέτος προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία. Επισκέπτεται το νησί τα τελευταία 18 χρόνια, για μια εβδομάδα προβών με απώτερο σκοπό μια δημόσια συναυλία στο τέλος της διαμονής τους. Οι πρόβες γίνονται πρωί και βράδυ καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο αμφιθέατρο Ζείδωρος. Η τελική συναυλία φέτος θα είναι στον Σύνδεσμο στη Χώρα, το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. Για δύο από τα μουσικά κομμάτια, την ορχήστρα Allcomers θα  συνοδεύουν μέλη του Κοινοτικού Συνόλου Εγχόρδων Κυθήρων, που ιδρύθηκε από την Allcomers Music το 2019. Την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο χώρο της Φιλαρμονικής στον Ποταμό, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των δασκάλων της ομάδας σε ένα σπουδαίο πρόγραμμα μουσικής δωματίου. Οι Florence Cooke και Danaï Loukadi στο βιολί, Ruth Gibson στη βιόλα και Abel Selacoe στο τσέλο είναι μουσικοί διακεκριμένοι τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και διεθνώς.

Η πρωτοβουλία Allcomers Orchestra προέκυψε από την ενασχόληση του Chris Shurety με την ορχήστρα East London Late Starters, την οποία ίδρυσε το 1983. Αναγνωρίζοντας την έκφραση μέσω της μουσικής ως θεμελιώδη ανθρώπινη ανάγκη, ο στόχος ήταν, και παραμένει, να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει στην ομάδα ως ενεργός μουσικός, και για την επίτευξη αυτού του στόχου παρέχεται δομημένη διδασκαλία εγχόρδων οργάνων. Το Κοινοτικό Σύνολο Εγχόρδων Κυθήρων έχει συσταθεί με τους ίδιους ακριβώς στόχους και, κατά συνέπεια, είναι ανοιχτό σε όλους όσους ζουν και εργάζονται στα Κύθηρα.

Θραύσματα Κυθήρων -- poster or photo of exhibited artwork
01 Ιουν 2023 - 10 Ιουν 2023
Opening Hours
Δευ - Κυρ 10:00-23:30
Location
follow your art, Καψάλι, Κύθηρα, 80100
Organiser
follow your art
Artist
Allcomers String Orchestra Art Team
 
qrcode business card postal address map Μετάβαση σε Google Maps Μετάβαση σε OpenStreetMap
Stay in touch with us!

Ενδιαφέρεστε για newsletters?
Σημειώστε το email σας
(Η Google δεν θα καταγάψει το email σας, αλλά θα εγκατασταθούν google cookies. Εάν δεν θέλετε επιπλέον cookies, χρησιμοποιήστε τη Σελίδα Επικοινωνίας μας και ζητήστε να συμπεριληφθείτε στα ενημερωτικά δελτία).

Ακολουθήστε το RSS Feed μας:
Εκθέσεις & Εκδηλώσεις
(Τι είναι το RSS ?).

Επισκεφτήτε τη
Σελίδα Επικοινωνίας μας,
για να ανακαλύψετε πιο διαδραστικές
μεθόδους επικοινωνίας.