Κυριάκος Ρόκος

O Κυριάκος Ρόκος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1945. Σπούδασε Γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών με τον Γιάννη Παππά και Γυψοτεχνία - Χαλκογλυπτική με τον Νίκο Κερλή. Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι δουλεύοντας κοντά στον Κώστα Κουλεντιανό και τον Σεζάρ. Σπούδασε Λιθογραφία κοντά στον Ζωρζ Νταγιέ μέχρι το 1976. Έχει διδάξει σχέδιο στη Σχολή Βακαλό και ήταν ομότιμος καθηγητής και προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθηνών, όπου και οργάνωσε το Α΄ εργαστήριο Πλαστικής το 1983. Για το έργο του έχει τιμηθεί επανειλημμένα με βραβεία. Έχει παρουσιάσει πάνω από 40 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές διοργανώσεις και συμπόσια γλυπτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από τις ελεύθερες γλυπτικές συνθέσεις έχει επίσης φιλοτεχνήσει αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καθώς δημόσια και ταφικά μνημεία, σήματα, μετάλλια και πλακέτες. Στο πλαίσιο της ευρύτερης καλλιτεχνικής του δραστηριότητας έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, έχει εκδώσει βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο τύπο.
Ο Κυριάκος Ρόκος χρησιμοποιεί ποικίλα υλικά – μάρμαρο, πωρόλιθο, γρανίτη, πέτρα, πηλό, γύψο, ξύλο, μπρούτζο – για τις συνθέσεις του. Η καλλιτεχνική του δημιουργία χαρακτηρίζεται από συνδυασμούς τμημάτων του ανθρώπινου σώματος που ξεπηδούν από το βασικό όγκο του υλικού, δημιουργώντας κόσμους συχνά σουρεαλιστικούς σχολιάζοντας εικαστικά το παράλογο της πραγματικότητας.

Κυριάκος Ρόκος -- portrait, avatar, or iconic artwork of
Κυριάκος Ρόκος
γλύπτης
Based in
Αθήνα, Ελλάδα

Artwork

artwork by Κυριάκος Ρόκος
artwork by Κυριάκος Ρόκος
artwork by Κυριάκος Ρόκος
artwork by Κυριάκος Ρόκος
artwork by Κυριάκος Ρόκος

'follow your art' Exhibitions

Συνάντησις
Αύγουστος 2021
 
qrcode business card postal address map Μετάβαση σε Google Maps Μετάβαση σε OpenStreetMap
Stay in touch with us!

Ενδιαφέρεστε για newsletters?
Σημειώστε το email σας
(Η Google δεν θα καταγάψει το email σας, αλλά θα εγκατασταθούν google cookies. Εάν δεν θέλετε επιπλέον cookies, χρησιμοποιήστε τη Σελίδα Επικοινωνίας μας και ζητήστε να συμπεριληφθείτε στα ενημερωτικά δελτία).

Ακολουθήστε το RSS Feed μας:
Εκθέσεις & Εκδηλώσεις
(Τι είναι το RSS ?).

Επισκεφτήτε τη
Σελίδα Επικοινωνίας μας,
για να ανακαλύψετε πιο διαδραστικές
μεθόδους επικοινωνίας.