follow your art

Αρχικη σελιδα

Art Shop

Καλλιτεχνες

Gallery

Exhibition 2012
Exhibition 2011

Σεμινάριο\
Εργαστήριο

Κυθηρα

Links

Επαφες

English

Gallery: Exhibition

Follow your Art

Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Ιουλίου, 21:00
Διάρκεια έκθεσης 15/7 – 6/8

“..ένα τοπίο δεν είναι, όπως το αντιλαμβάνονται μερικοί, κάποιο απλώς σύνολο γης, φυτών και υδάτων. Είναι η προβολή της ψυχής ενός λαού επάνω στην ύλη.” Οδυσσέας Ελύτης

Σε ένα νέο εκθεσιακό χώρο, στα Κύθηρα, στο Καψάλι 9 δημιουργοί παρουσιάζουν τη δουλειά τους έχοντας σαν αφετηρία το τοπίο των Κυθήρων.

Οι ίδιοι είναι κατά πλειοψηφία μόνιμοι κάτοικοι του νησιού ή επισκέπτονται το νησί πολλούς μήνες τον χρόνο. Έχοντας μιά έντονη και βαθιά βιωματική σχέση με το τοπίο των Κυθήρων, ο καθένας από αυτούς το ‘βλέπει’ με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από τα δικά του ‘ψυχικά φίλτρα’, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό διαφορετικές τεχνικές και τεχνοτροπίες.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ, ΦΡΥΝΗ ΔΡΙΖΟΥ, ΔΑΦΝΗ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΛΟΥ, ΔΡΟΣΙΑ ΤΣΕΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ-ΚΑΦΚΟ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΕΡΗ, KATHLEEN JAY.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Σχινά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ
Γέννηση: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Το 1971 ο νεουορκέζος ζωγράφος Γιώργος Τζάννες επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα Κύθηρα, το μέρος που είχε γεννηθεί ο πατέρας του. Από τότε, το ειδυλιακό νησί έγινε το αποκλειστικό θέμα της δουλειάς του.
Ο Τζάννες σπούδασε σχέδιο στο Art Student's League και Λιθογραφία Καλών Τεχνών στο Pratt Graphics Center και στο The Printmaking Workshop στη Νέα Υόρκη.
Με το πέρασμα των χρόνων έκανε όλο και πιό συχνές και εκτεταμένες επισκέψεις στα Κύθηρα με την οικογενειά του. Το σπίτι του και το στούντιο του στα Κύθηρα είναι στα Κυπριωτιάνικα. Η δουλειά του Τζάννε γιά τα Κύθηρα έχει εκτεθεί στις Η.Π.Α. στο Καναδά και στην Αθήνα.

ΦΡΥΝΗ ΔΡΙΖΟΥ

Η Φρύνη Δρίζου έχει εργαστήριο λαικής ζωγραφικής στο Λιβάδι Κυθήρων όπου εκθέτει τα έργα της. Πάνω σε παλιά ξύλα που βγάζει η θάλασσα δημιουργεί έργα της φαντασίας της: καράβια, γοργόνες, κοπέλες με μάτια γεμάτα όνειρα, ερωτόκριτους, φρούτα και πουλιά. Η Φρύνη είναι γνωστή για τις ατομικές και τις ομαδικές εκθέσεις της στην Αθήνα. Εργα της Φρύνης ανήκουν σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έχει γράψει και εικονογραφήσει το παραμύθι: ‘Πελαγία η γοργόνα των Κυθήρων’.

ΔΑΦΝΗ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ

Η Δάφνη Πετροχείλου γεννήθηκε στο Λονδίνο. Το 1992 αποφοίτησε από τη σχολή Καλών Τεχνών του Σικάγου των Η.Π.Α. και από τότε ζει στα Κύθηρα. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της θεματικά βασίζεται στην ζωή του νησιού και έχει εκτεθεί και εκδοθεί διεθνώς.

ΔΡΟΣΙΑ ΤΣΕΡΗ

Η Δροσιά Τσέρη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε ιστορία τέχνης στο πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία.
Ασχολειται ενεργά με την ζωγραφική τη φωτογραφία και τις κατασκευές.
Στην Αθηνά διατηρούσε για κάποια χρονιά τον εκθεσιακό χώρο ΤΣΕΡΗ Κλεομένους 3 στο Κολωνάκι, διοργανώνοντας εκθέσεις διαφορών καλλιτεχνών. Τα τελευταία έντεκα χρόνια ζει και εργάζεται στα Κύθηρα διατηρώντας τον χώρο ‘FOLLOW YOUR ART’, οπού εκεί παρουσιάζει, πίνακες, κατασκευές.

Είναι ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής εταιρείας Κυθήρων και οργανώνει τα τελευταία δέκα χρόνια τις φωτογραφικές συναντήσεις Κυθήρων με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σταθάτο. Είναι μέλος της εικαστικής ομάδας Kithiriscus.
Έχει στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ – ΚΑΦΚΟ

Ο Γιώργος Τζάννες γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αγγλία. Εργάστηκε για χρόνια στο θέατρο ως θεατρικός ζωγράφος. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στα Κύθηρα και είναι αγρότης – ζωγράφος ενώ παράλληλα διατηρεί την “Αίθουσα Τέχνης Κυθήρων” στην Χώρα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Γεννήθηκε στην Παιανία. Έζησε στην Ιταλία για είκοσι χρόνια. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσια ιδρύματα. Είναι μέρος του καλλιτεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, ζει και εργάζεται στα Κύθηρα. ΚΕΡΑΜΩΤΟ- ΚΥΘΗΡΩΝ Τηλ.2736038302

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΗ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο όπου και τελείωσα το σχολείο. Σπούδασα Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκα στη Μεση Εκπαίδευση όπου υπηρετώ ακόμη.
Ζωγραφίζω από παιδί αλλά μόνο τα τελευταία έξι χρόνια συστηματικά. Έχω πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και μία με κούκλες κουκλοθεάτρου που επίσης κατασκευάζω. Είμαι αυτοδίδακτη και εμπνέομαι στη ζωγραφική μου κυρίως από τη φύση των Κυθήρων, τα οποία έχω κάνει δεύτερη πατρίδα μου.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΕΡΗ

Σπούδασε σχέδιο στο Εργαστήρι του ζωγράφου Γεώργιου Βογιατζή. Φοίτησε στα Τ.Ε.Ι στο τμήμα Διακοσμητικής της σχολής Γραφικών τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών. Ειδικεύτηκε στο σχεδιασμό και τη ζωγραφική στο ύφασμα.
Εργάσθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου στο εικαστικό τμήμα σαν δασκάλα παιδικής ζωγραφικής και χειροτεχνίας.
Σχεδίασε φωτιστικά και αντικείμενα χρήσης που παρουσιάστηκαν σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εχει πάρει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκΘέσεις με ζωγραφική, κατασκευές και χειροτεχνία.
Από το 1998 ζει και εργάζεται μόνιμα στα Κύθηρα. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ΄΄KITHIRISCUS΄΄.
Το καλλιτεχνικό αποτέλεσµα δεν είναι µονάχα προσωπικό θέµα αλλά έχει σχέση µε το περιβάλλον που διαµορφώνει το ιδεώδες του καλού, εµπνέει απελευθερώνει, ανακουφίζει, ανυψώνει τον καθηµερινό βίο προσδίδοντας δύναµη σε αυτόν .
ΣΠΗΛΙΕΣ- ΚΥΘΗΡΑ ΤΗΛ. 6973639044
Email : georgiatseri@yahoo.com

KATHLEEN JAY

Η KATHLEEN JAY προτιμά την τεχνική της ακουαρέλλας. Αν και ζωγραφίζει και με ακρυλικά μετά από λίγο επιστρέφει ‘σπίτι’ να δημιουργήσει πάλι σε ακουαρέλλα.
Το σπίτι της είναι τα Κύθηρα από το 2008 όπου και εγκαταστάθηκε στο νησί. Σπούδασε στην Ολλανδία Καλές Τέχνες και Διδασκαλία όπου και ξεκίνησε τη δική της γκαλερί σε ένα Ολλανδικό αγρόκτημα δίνοντας και μαθήματα ζωγραφικής για αρχάριους.
Η Kathleen πάντα προτιμά να δουλεύει έξω στα χωράφια γιατί συνδυάζει θέα, ήχο και ατμόσφαιρα. Οι θεατές της χαρακτηρίζουν την τέχνη της σαν ‘Πολύ δικιά της’, ‘εικονογραφική’, ‘μιά μυστικιστική πολυχρωμία’ και ‘ελεύθερη’…
Η πραγματικότητα και η φαντασία συναντούνται και τα πάνε καλά. Ο κόσμος αισθάνεται τα Κύθηρα σαν “μια διαφορετική κατάσταση μυαλού’. Ολα αυτά κάνουν την δουλειά της Kathleen γεμάτη ψυχή.

TOP