follow your art

Αρχικη σελιδα

Art Shop

Καλλιτεχνες

Gallery

Exhibition 2012

Σεμινάριο\
Εργαστήριο

Exhibition 2011

Κυθηρα

Links

Επαφες

English

Exhibitions 2012

follow your art

follow your art

follow your art

Έκθεση Φωτογραφίας

“ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΦ - Τα Κύθηρα του ‘60”

Εγκαίνια: Παρασκευή 24 Αυγούστου ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης: Από 24 Αυγούστου εώς 14 Σεμπτεμβρίου

Ο Παύλος Μιλώφ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και το φωτογραφικό αρχείο του ανασύρθηκε και ψηφοποιήθηκε μετά από το θανατό του, από το συγγενή του Φώτη Χυτήρη. Στην έκθεση αυτή που είναι η πρώτη παρουσίαση του έργου του φωτογράφου μετά τον θανατό του, παρουσιάζονται φωτογραφίες από τα Κύθηρα. Παράλληλα, έγινε η έκδοση ενός μικρού λευκώματος με μοναδικές φωτογραφίες του Μιλώφ απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες του ‘κρυμμένες’ για πενήντα και πλέον χρόνια έρχονται να μας αποκαλύψουν μυστικά και μνήμες και να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα.
Όπως αναφέρει και ο Γιάννης Σταθάτος που έχει την επιμέλεια της έκθεσης: “Η διάσωση κάθε σημαντικού σε όγκο ή ποιότητα φωτογραφικού αρχείου αποτελεί κέρδος όχι μόνο για την ιστορία του μέσου, αλλά και για την αναζήτηση και κατανόηση του χαμένου παρελθόντος – για την οποία αναζήτηση, όπως μας θυμίζει ο Προυστ, εξίσου σημαντικό ρόλο με τα ουσιώδη παίζουν τα εκ πρώτης όψεως επουσιώδη. Ποιος άλλος εκτός από το Μυλώφ διανοήθηκε τότε να φωτογραφίσει, εκτός από την Ακρόπολη των Αθηνών, το ταπεινό εσωτερικό ενός περιπτέρου;”Μανώλη Χάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση Ζωγραφικής

του Μανώλη Χάρου ‘Σε Χαρτί / On Paper’

Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Αυγούστου ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης: Από 1 Αυγούστου εώς 22 Αυγούστου«Φρουρός του χρόνου, η μνήμη διατηρεί μόνο τη στιγμή· δε διατηρεί τίποτα, απολύτως τίποτα, από την περίπλοκη και τεχνητή αίσθηση που είναι η διάρκεια» .

Ο Μανώλης Χάρος, παρουσιάzει για πρώτη φορά δουλειά του στα Κύθηρα, το νησί που γεννήθηκε. Με τα έργα του ‘σε χαρτί’, που είναι γεμάτα χρώματα, απαλές πινελιές και νοσταλγία, αποκαλύπτεται ο προσωπικός ονειρικός μικρόκοσμός του. Θα μπορουσε να πεί κανείς ότι οι εικόνες μεταμορφωμένες πιά από την ζωγραφική του Χάρου επιστρέφουν στον τόπο ‘γεννήθηκαν’ πιό πλούσιες σε διάρκεια και χρόνο. Ο χρόνος μεγεθύνεται, η μνήμη αποκτά συνέχεια και ο θεατής ονειροπολεί ανάμεσα στην ανάμνηση του χθες και στο σήμερα.follow your art

“‘Big Crisis Small Art”

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Ιουνίου 2012 ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης 20/7 εώς 31/7

Καθώς η τέχνη αντιμετωπίζεται σχεδόν πάντα ως είδος πολυτελείας, είναι η πρώτη που πλήττεται, εν μέσω της κρίσης. Οι καλλιτέχνες όμως εξακολουθούν να δουλεύουν, να σχολιάζουν, γιατί η τέχνη είναι ανάγκη.

12 καλλιτέχνες που ζουν μόνιμα στα Κύθηρα παρουσιάζουν τη δουλειά τους προσπαθωντας μέσα από μικρά έργα να προσεγγίσουν το κοινό τους.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κώστας Γεωργιάδης, Jens Gottstein, Kathleen Jay, Pat Kaufmann, Τάσος Μπάτας, Δάφνη Πετροχείλου, Γιάννης Σταθάτος, Μαρία Σχινά, Γιώργος Τζάννες, Γιώργος Τζάννες- Κάφκο, Γεωργία Τσέρη, Δροσιά Τσέρη.

Επιμέλεια: Καλλιτεχνική ομάδα Kythiriscusfollow your art

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

More female than ever

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Ιουνίου 2012 ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης 8/7 εώς 17/7

Η εικαστική διερεύνηση του θέματος της γυναικείας ταυτότητας προκάλεσε από το 1960 και ιδίως από το 1970 και μετά την δημιουργία εξαιρετικά τολμηρών και πρωτοποριακών έργων, καθώς και παθιασμένες συζητήσεις και ιδεολογικές συγκρούσεις ανάμεσα σε θεωρητικούς και ανάμεσα σε καλλιτέχνες. Η εξέταση των κοινωνικοπολιτικών παραμέτρων της έννοιας της ταυτότητας, όπως η σεξουαλικότητα και η φυλή, οι συσχετισμοί των νεοτέρων ψυχαναλυτικών προσεγγίσεων, φεμινιστικών θεωριών και αναλύσεων, η επίδραση πολιτικών διακηρύξεων και κοινωνικών διαμαρτυριών έθεσαν τις βάσεις για την αναθεώρηση παλαιοτέρων προτύπων σχετικά με το γυναικείο φύλο και την επανεξέταση ολόκληρου του συστήματος της γλώσσας της ιστορίας της τέχνης. Σήμερα, το πρόσωπο της γυναικείας ταυτότητας συνεχίζει να πυροδοτεί τη φαντασία και το ενδιαφέρον καλλιτεχνών και κοινού.

Στην έκθεση με τίτλο ‘more female than ever’ 9 καλλιτέχνιδες διερευνούν τις διαφορετικές πλευρές αυτού του ‘προσώπου’ μέσα από την φωτογραφία, το σχέδιο και έργα ζωγραφικά και χαρακτικά.

Καλλιτέχνιδες: Blanka Amezkua, Alessandra Dimitra, Αγγελική Δουβέρη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Αγγελική Κορκού, Μελίνα Μωυσιδέλη, Φωτεινή Πούλια, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Νατάσσα Πουλαντζά.

Επιμέλεια: Βασιλική Βαγενού.follow your art

Έκθεση Φωτογραφίας
Του Κωσταντίνου Γεωργιάδη
The Island - Το νησί
Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Ιουνίου ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης 23/6 εώς 5/7

Ο φωτογράφος Κωσταντίνος Γεωργιάδης μας ταξιδεύει στα διαχρονικά Κύθηρα των ερειπίων, των φάρων, των καμπαναριών, των χτυπημένων από το χρόνο κτισμάτων που εξακολουθούν και σήμερα να μαγεύουν τον επισκέπτη. Η ασπρόμαυρη ματιά του αλλά και το ιδιαίτερο χρώμα του τονίζουν την άγρια ομορφιά και τη μοναδικότητα του τοπίου. Ο τόπος όλος, έρμαιο της φθοράς και τη φύσης.

Όπως αναφέρει και ο φωτογράφος:

“εδώ υπάρχει ένας κόσμος τόσο ζωντανός και τόσο δυνατός, που σε τραβάει να τον ανακαλύψεις, να καταλάβεις την μαγεία του, να καταλάβεις την δύναμη που κρύβει, μια δύναμη που δεν με άφησε να την προσπεράσω, μια δύναμη που δεν μπόρεσε να κρυφτεί από την παρέμβαση του σήμερα, μια δύναμη που κρύβεται εδώ, σε αυτό ΤΟ ΝΗΣΙ, που για μένα είναι ΓΗ (Is LAND)”.